30 Haziran 2006

yol problemi mi ya da problem mi...





A ve B şehirlerinden V km/sa hızla birbirlerine doğru ilerlemekte olan iki araç..ne zaman nerede karşılaşacakları şu an için belli değil..karşılaşabilecekleri de..aslında birbirlerine doğru hareket ettikleri de meçhul..aradaki X km ise koca bir boşluk..t'yi soracak olursan akrebin mi yelkovanı yoksa yelkovanın mı akrebi kovaladığını düşünmekte..

25 Haziran 2006

oralar buralar



uzun zamandır buralardayım çok yakında oralara gidicem daha sonra kimbilir nerelere..
oralar hep buralar olacak..
bazende buralar oralar..
buralarda cebelleşirken hep oralarda olmayı istiycem,düşliycem..
oralar buralar olduğu zamanda buralar olan oraları..
hep oralar buralar arasında gidicem gelicem..
gelicem gidicem..
bazen de kaybolucam,kimbilir..
hep oralar uzak olucak ama bi o kadar da yakın..
belkide..

19 Haziran 2006

anladım...

koca bir boşluk varmış içimde..dolunca anladım büyüklüğünü..dolu dolu anladım boşalınca..doluyla boşu anladım..doluyla boşun farkını anladım..ne demek olduğunu...........
birde vapurlardan iniş zamanını niye sevdiğimi.........

9 Haziran 2006

sonuç...

gökyüzü..
ben..
serin..
benim gibi..
kararsız..
yağsak mı yağmasak mı..
yürüyorum..düşünüyorum..
yürüyorum..düşünüyorum..
yürüyorum..düşünüyorum..
düşünüyorum..yürüyorum..
düşünüyorum..yürüyorum..
düşünüyorum..yürüyorum.................
sonuç..???

8 Haziran 2006

yok gibi..

şaraplar alınır..evin yolu tutulur..balkon hazırlanır..şişeler kadehler vs..hava serin omuzda şal..sıcacık..fonda hafif hafif şarkılar..sonra şimşekler yağmur..boşaltır döker içini..gökyüzü döküldükçe dökülür herkes..karşılıklı..sonra alakasız üst kat balkona laf atmalar..3-4 cümleden sonra kadehlerle yukarıda kapının önünde bulmalar..ev dolu boş yer yok..kurulunur bi köşeye katılınır muhabbete..çok alakasız..büyük çoğunluk birbirini o gece tanımış..yeni..kimi alakalı kimi alakasız anlamsız komik kopuk muhabbetler zinciri..40 yıllık muhabbetler..sonra yatak..sıcacık..içine gömülesi..güzel bi uyku..başlar mı..başlar..ama başlar başlamaz biter mi..biter..dayanılmaz olur artık..dalar düşüncelerle birlikte uykuya sarılarak..sonra..son anda görülen rüya..neler anlatır..ama hatırlanmaz..

7 Haziran 2006

Yaşamanın sırlarını bileydin
Ölümün sırlarını da çözerdin;
Bugün aklın var, bir şey bildiğin yok:
Yarın, akılsız, neyi bileceksin?

"hayyam-bütün dörtlükler"

6 Haziran 2006

like a feather...

...tek yol vardı. ve bu yol ne kadar genişleyebilirdi? bilmiyordu. hatta bilmek istemiyordu. peki kıvrımlara nasıl ulaşacaktı? birden durdu. koltuğun içine gömüldükçe gömüldü. küçüldükçe küçüldü. yine birden durdu ve o kadar küçülmüştü ki hafif bir esintiyle koltuktan salınarak havalandı; bir beyaz tüy gibi.. havada salınarak uçuyordu. başka yerlerden, başka başka zamanlardan gelen hafif esintiler yere düşmesine engel oluyordu.

o, o kadar küçüktü, zaman o kadar büyüktü ki yere vardığı noktaya gelene kadar günler geçti sandı.

tüy gibiydi ya, uçabiliyordu ya bundan başka bir mutluluk yoktu onun için o an. yere varabileceğini, durabileceğini hiç düşünmüyordu. sadece uçuyordu. ötesi yoktu. tıpkı mutlu, beyaz bir tüy gibi...